Tweede Blog!

Blog nummer twee! Deze week breken we ook een echt onderwerp aan. Vaak bij ons op de behandelstoelen horen wij dat gasten het lastig vinden om de huid goed te verzorgen. In een cosmetica wereld met zoveel crèmepjes, reinigingsmiddelen, maskers en serums is het lastig om een goede verzameling producten te vinden die ook echt werken op uw huid. Vandaar vanaf deze week het onderwerp: Huidverzorging!

Het reinigen van de huid en verzorgen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. De keuze aan producten is juist het lastige punt. Wat is een tonic? Moet ik een milk? Anti-age of juist niet? Vandaag ga ik proberen iets meer duidelijkheid te scheppen voor zij die hier nog niet, of een beetje, mee bezig zijn en graag een rode lijn willen in de huidverzorging.

We gaan stap voor stap door een verzorgingsritueel. Deze week beginnen we met de eerste stap, oppervlakte reiniging.

Een belangrijk punt in de verzorging is om goed op de hoogte te zijn wat ons huidtype nou is. Vet, droog, vochtarm? Waar hebben we nou mee te maken? We maken hier een onderscheid in twee categorieën; huidtypen en huidcondities. Ons huidtype is bepaald in genen, hier kunnen we niks aan doen, we kennen er vier: vet, droog, gecombineerd en normaal.  Onze huidconditie is een momentopname, hier hebben we ook te maken met invloeden waar we wel zelf iets aan kunnen doen. Condities zijn er in verschillende categorieën. We bepalen namelijk het vochtbalans, de gevoeligheid, spierspanning, onzuiverheden en pigment. Huidtype en conditie bepalen kunt u heel makkelijk laten doen bij een specialist. Laat er bijvoorbeeld eens een schoonheidsspecialist(e) naar kijken!

Oppervlakte reiniging (2 maal daags!)
Het is heel belangrijk om de huid te reinigen. Maar dit kan absoluut niet met zeep die bedoeld is voor het lichaam! Eveneens als alleen water, oppervlakkig vet lost immers niet op in water.
Eerst wassen we eventuele make-up af. Dit kan makkelijk met een make-up remover op een watje en een lichte drukkende beweging over de make-up tot deze geheel verwijderd is.
Daarna onderscheiden we vier producten om onze huid te reinigen.

Vette huid; gel; Masseer de gel in de huid. Zorg ervoor dat je het gebied rond de ogen niet insmeert! Als de gel in de huid gemasseerd is werken we het in met water. Doop je vingertoppen in water en masseer het nog eens in. Nu schuimt de gel op. Als het weer wat ingedroogd voelt kun je de schuim van het gezicht afspoelen met water.
dtox-gel

Wij adviseren als gel: Payot D’tox gel.
200 ml €20,95

 

 

Normale huid (Alle huidtypes mogelijk);milk; Masseer de milk in de huid, ontzie de ogen! Als de milk goed in gemasseerd is spoel je het af met water.

payot-milk

Wij adviseren als milk: Payot Lait micellaire demaquillant.
200ml €16,95

 

 

Droge huid; olie; Masseer de olie in op de huid. Onzie de ogen! Mocht je intensief willen reinigen kun je de olie inmasseren met water op de vingertoppen. De olie kun je afspoelen met water.

 

payot-huille

Wij adviseren als olie: Payot Huile Fondante Démaquillante.
200ml €21,95

 

 

Gevoelige huid; reinigingswater; Masseer het reinigende water in de huid, ontzie de ogen. Spoel af met water.

 

dermo-water

Wij adviseren als reinigingswater: Payot Eau Dermo micellaire.
400ml €19,95

 

 

 

Dit was de eerste stap in ons reinigingsritueel. Volgende week starten we met een tweede stap. Diepte reiniging!
Mocht je het nou ontzettend leuk vinden om deze blog te lezen, en zou je de rest niet willen missen? Volg ons op Facebook! www.facebook.com/beautyenwellnessbadboekelo
Hier zal je op hoogte gehouden worden over nieuwe blogs en acties!

Mocht je ondertussen nieuwsgierig zijn geworden? Kijk gerust op onze website www.wellness-badboekelo.nl of bel ons op! We zouden het geweldig vinden om je te kunnen ontvangen. Misschien tot gauw in Beauty&Wellness Bad Boekelo!

See you next time!

Met gastvrije groet,
Sander Heuver
Eigenaar/Beautymanager

Sander_bewerkt

 

 

 

 

SANDER HEUVER (20 JAAR) IS SCHOONHEIDSSPECIALIST EN EIGENAAR VAN BEAUTY&WELLNESS

BAD BOEKELO. NAAST BEAUTY, WELLNESS EN MAKE-UP INTERESSEERT HIJ ZICH IN GAMES EN SCHRIJVEN.