Derde blog!

Blog nummer drie! Deze week gaan we verder waar we vorige week zijn gebleven met huidverzorging. Stap één hebben we afgesloten, oppervlakte reiniging. Maar niet alleen het oppervlak van onze huid bevat vet, vuil en fijnstof. Ook in de huid zitten er vuilstoffen verstopt, in onze poriën. Onze poriën zijn de perfecte gaatjes in de huid waar talg doorheen vloeit, het smeermiddeltje voor het soepel houden van onze huid. Maar in sommigen poriën blijft dit talg zitten, een broeiplaats voor bacteriën. We kunnen onze huid helpen door die poriën lekker schoon te houden en de poriën minder diep te maken. Dit doen we door middel van een diepte reiniging. Een dieptereiniging wordt om de dag uitgevoerd! Als we dit veel vaker doen kan de huid te dun raken, of geïrriteerd.

We onderscheiden twee verschillende soorten dieptereiniging, een gewone manuele peeling en een enzymatische reiniging. We zullen beginnen met de gewone manuele peeling.

 • Manuele Peeling (Vette huid, Normale huid, Gecombineerde huid)
  Manuele peeling wordt ook wel eens scrub genoemd. Het is een korrel verwerkt in een crème of olie. De korrels ‘schuren’ de dode huidcellen rond de poriën weg. De crème of olie reinigt de poriën tot in de diepte.
  Deze substantie brengen we aan op het gezicht (ontzie de ogen!) en verdelen we door de crème zachtjes in te masseren. Als de stof goed verdeeld is kunnen we het gezicht peelen. Dit doen we door met lichte druk roterende bewegingen te maken met onze vingers. Mocht de peeling droog wegtrekken kunnen we de peeling aangenamer maken door onze vingertoppen nat te maken tussen het roteren door.
  Als we het hele gelaat gehad hebben verwijderen we de substantie met een warme doek of warm water. Soms is het nodig om nog na te reinigen met een droge doek, zo verwijder je de achtergelaten korrels.

payot-gommage-intense-fraicheurAls manuele peeling adviseren wij de Payot Gommage Intense Fraîcheur. 50ml. €28,95

 

 

 

 • Enzymatische Peeling (Droge huid, Gevoelige huid, huid met huidproblemen)
  Een enzymatische peeling heet zo omdat de actieve werkstof in deze peeling een enzym is. Fruit of producten uit fruit worden hier vaak voor gebruikt. De enzymen splitsen namelijk eiwitten, de stof waar onze dode huidcellen uit bestaan.
  Enzymatische peelingen zijn meestal een dikke gel of crème welke we op onze huid aanbrengen. We verdelen hem door hem in te masseren. De crème wordt dan een olie. Op het moment dat het hele gezicht goed ingesmeerd is met deze olie wordt het tijd om de peeling te activeren. Dit doen we door onze vingertoppen vochtig te maken met kraanwater en roterende bewegingen te maken over de peeling. Zo wordt de peeling een milk-substantie. Let op, deze peeling kan nu licht tintelen op de huid! Dit is niet verkeerd. In cosmetica kennen we twee verschillende tintelingen. Op het moment dat iets prikt is dit geen probleem, als iets begint te branden raden we aan om het product van de huid te verwijderen.
  Als de peeling goed ingewerkt is kan deze verwijderd worden met een warme doek, of afgespoeld worden met warm water.

gelee-gommante-douceur

Als enzymatische peeling adviseren wij de Payot Gelèe Gommante Douceur. 50ml €28,95

 

 

 

 

Nu zijn we bijna op de helft! Het lijkt allemaal erg veel, maar het is maar een paar minuutjes werk per dag. Het resultaat daarentegen is een enorm verschil met niet reinigen!
Volgende week gaan we naar de echte thuis-spa! Het onderwerp van volgende week is namelijk: Maskertjes!

Mocht je het nou ontzettend leuk vinden om deze blog te lezen, en zou je de rest niet willen missen? Volg ons op Facebook! www.facebook.com/beautyenwellnessbadboekelo
Hier zal je op hoogte gehouden worden over nieuwe blogs en acties!

Mocht je ondertussen nieuwsgierig zijn geworden? Kijk gerust op onze website www.wellness-badboekelo.nl of bel ons op! We zouden het geweldig vinden om je te kunnen ontvangen. Misschien tot gauw in Beauty&Wellness Bad Boekelo!

See you next time!

Met gastvrije groet,
Sander Heuver
Eigenaar/Beautymanager

Sander_bewerkt

 

 

 

 

SANDER HEUVER (20 JAAR) IS SCHOONHEIDSSPECIALIST EN EIGENAAR VAN BEAUTY&WELLNESS

BAD BOEKELO. NAAST BEAUTY, WELLNESS EN MAKE-UP INTERESSEERT HIJ ZICH IN GAMES EN SCHRIJVEN.